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라이프

비만과 자가면역질환의 '강력한 연관성'리포트

비만 또는 과체중과 제1형 당뇨병과 다발성 경화증과 같은 자가면역질환의 발병 위험 사이의 "강력한 연관성"을 보여주는 "강력한 역학 증거"가 있다.

"면역학적 관점에서, 이 연관성과 관련된 세포와 분자 메커니즘은 영양과 에너지 감지 경로에 의한 T 림프구의 과잉 자극을 포함합니다,"라고 나폴리 페데리코 2세 대학의 면역학 교수인 주세페 마타레스가 3월 30일 사이언스지에 발표했다.이탈리아.

T림프구는 적응면역계의 주요 구성요소이다.

체지방으로도 알려진 지방조직은 면역학적으로 활동적인 기관으로, 지방세포토카인의 생산을 통해 신체의 전신 면역 반응에 영향을 미친다.마타레스 박사는 "이후 면역세포는 항염증성 및 항염증성 사이토카인의 생성을 통해 지방세포의 항상성과 신진대사에 영향을 준다"고 썼다.

"영양소, 지방세포 유래 성장인자, 지방세포에 의한 성장인자에 의해 유발되는 대사부하는 전형적으로 비만성 서양식 식단을 섭취하는 사람들에게 자가면역장애의 촉진제일 수 있다고 제안합니다."

류마티스 관절염, 염증성 장 질환, 다발성 경화증, 제1형 당뇨병, 건선, 전신 경화증은 신체의 면역 체계에 의해 비정상적으로 활동량이 낮거나 과다한 것이 특징인 자가 면역 질환에 속한다.

Matarese가 지적한 바와 같이 비만은 다발성 경화증이나 제1형 당뇨병(T1D)과 같은 자가면역 질환의 위험인자로 남아 있다.다발성 경화증의 위험을 증가시키는 생활습관 요인에는 높은 체질량지수(BMI)가 포함된다.

그는 청소년기와 젊은 성인기에 다발성 경화증에 걸릴 위험이 1.6배에서 1.9배 증가한다는 연구 결과를 인용했다.

마찬가지로 출생 시 체질량지수(BMI)가 높을수록 아이들의 T1D 감수성이 높아집니다.실제로 T1D 발병률은 출생체중이 높아질수록 거의 선형적으로 증가했습니다(100g의 출생체중이 증가할 때마다 발병률이 1.7%)."

신체의 자가면역 반응을 조절하기 위해, 마타레즈는 단식을 연습하는 것뿐만 아니라 칼로리 섭취를 제한하는 것을 포함한 행동 개입을 제안합니다.그는 또한 단식하는 것처럼 흉내낼 수 있는 약물을 사용할 가능성을 제기한다.

미국의 비만

2017년부터 2020년 3월까지 미국에서 실시된 국민건강영양검사(National Health and Nutrition Examination)에 따르면 비만 유병률은 41.9%였다.이는 1999년과 2000년 사이의 30.5%에서 증가한 것이다.이 기간 동안 심각한 비만의 유병률은 4.7%에서 9.2%로 거의 두 배가 되었다.

미국 질병통제예방센터(CDC)는 비만 유병률이 40세에서 59세 사이의 성인들 사이에서 가장 높고, 이 인구 통계의 44.3%가 비만 유병률에 영향을 받는 것으로 추산하고 있다.이어 60세 이상 성인은 41.5%, 2039세 성인은 39.8% 순이었다.

인종적으로는 비히스패닉계 흑인이 49.9%로 가장 높았고, 히스패닉계 흑인이 45.6%, 비히스패닉계 백인 성인이 41.4%로 뒤를 이었다.비히스패닉계 아시아 성인의 비만 유병률은 16.1%로 가장 낮았다.

2021년 3월 PLOS 저널에 발표된 연구에 따르면 비만은 성인들 중 개인당 연간 의료비 초과액 1,861달러와 관련이 있는 것으로 나타났다.이는 미국에서 연간 추가 지출로 1727억4천만 달러가 된다.

비만을 유발하는 음식에 대한 대처

기름에 튀긴 음식은 비만의 원인이 된다.튀김을 하면 수분 함량이 떨어지고 지방을 더 많이 흡수합니다.그런 음식을 먹는 것은 더 높은 칼로리 섭취를 의미한다.

게다가, 튀긴 음식은 또한 콜레스테롤 수치를 높일 수 있다.그것은 인체가 분해하기 어려울 정도로 지방의 화학적 구조를 바꿀 수 있는 트랜스 지방을 포함할 수 있다.

음식에 버터를 첨가하는 것 또한 몸무게에 관한 한 위험한 선택이다.한 테이블 스푼의 열량은 대략 102칼로리입니다.

소금에 절인 가공육은 포화지방과 칼로리가 높은 경향이 있다.단 음식이나 설탕이 들어간 음료도 너무 많이 섭취하면 체중이 늘어날 수 있습니다.

작년 5월, 홍콩 침례 대학의 연구팀은 비만을 다루는 가장 효과적인 방법은 단순히 음식 섭취를 줄이는 것이라는 연구 결과를 발표했다.

MT1-MMP라고 불리는 가수분해 단백질 효소를 억제하는 것은 몸의 포만감을 증가시켜 사람들이 덜 먹고 살을 빼도록 돕는 것으로 밝혀졌다.가수분해단백질가수분해효소는 효소군을 말한다.과학자들은 MT1-MMP를 목표로 하는 약이 효과적인 비만 치료제가 될 수 있다고 결론지었다.


‘Strong Association’ Between Obesity and Autoimmune Disease: Report

HEALTH NEWS

Naveen Athrappully

Apr 10 2023

This combination of file photos made in 2016 shows (from L) obese people in Los Angeles, Mexico City and Manchester. (Robyn Beck, Ronaldo Schemidt, Paul Ellis/AFP via Getty Images)

0:005:42

There is “compelling epidemiological evidence” revealing a “strong association” between being obese or overweight and the risk of developing autoimmune diseases like Type 1 diabetes and multiple sclerosis.

“From an immunological standpoint, the cellular and molecular mechanisms linked to this association include the overstimulation of T lymphocytes by nutrient- and energy-sensing pathways,” according to a March 30 publication in “Science” magazine by Dr. Giuseppe Matarese, professor of immunology at the University of Naples Federico II in Naples, Italy.

T lymphocytes are a major component of the adaptive immune system.

Adipose tissue, also known as body fat, is an immunologically active organ that influences the systemic immune responses of a body via the production of adipocytokines. “In turn, immune cells affect adipocyte homeostasis and metabolism through the production of pro- and anti-inflammatory cytokines,” Matarese wrote.

“I propose that metabolic workload—induced by nutrients, adipocyte-derived growth factors, and adipocytokines—may represent an accelerator of autoimmune disorders in people who typically consume an obesogenic Western diet.”

Rheumatoid arthritis, inflammatory bowel disease, multiple sclerosis, type 1 diabetes, psoriasis, and systemic sclerosis come under autoimmune diseases—a disorder characterized by abnormally low- or over activity by the body’s immune system.

Obesity remains a risk factor for autoimmune conditions like multiple sclerosis and type 1 diabetes (T1D), as pointed out Matarese. Among lifestyle factors which increase the risk of multiple sclerosis includes a high body mass index (BMI).

He cited studies among young obese individuals that found there is a 1.6 to 1.9-fold increase in the risk of developing multiple sclerosis during adolescence and young adulthood.

“Similarly, higher BMI at birth is associated with higher T1D susceptibility in children. Indeed, the incidence of T1D increased almost linearly with a higher birth weight (1.7 percent increase in incidence per 100-g increase in birth weight).”

To control the body’s autoimmune response, Matarese suggests behavioral interventions including restricting calorie intake as well as practicing fasting. He also raises the possibility of using drugs that might mimic fasting.

Obesity in the United States

According to the National Health and Nutrition Examination survey conducted in the United States between 2017 and March 2020, the rate of obesity prevalence in the country was 41.9 percent. This is up from 30.5 percent between 1999 and 2000. During this time, the prevalence of severe obesity almost doubled from 4.7 percent to 9.2 percent.

The U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) estimates obesity prevalence to be the highest among adults aged 40 to 59 years, with 44.3 percent of this demographic affected by it. This was followed by adults aged 60 and above at 41.5 percent, and adults aged 20 to 39 at 39.8 percent.

Racially, non-Hispanic Black adults had the highest age-adjusted prevalence of obesity at 49.9 percent, followed by Hispanic adults at 45.6 percent, and non-Hispanic white adults at 41.4 percent. Non-Hispanic Asian adults had the lowest obesity prevalence at just 16.1 percent.

A March 2021 study published in the PLOS journal found that obesity was associated with $1,861 in excess annual medical cost per individual among adults. This translated to $172.74 billion in extra annual expenditures in the country.

Tackling Obesity-Causing Foods

Foods that are deep-fried contribute to obesity. When an item is fried, it loses its water content and absorbs more fat. Consuming such foods means higher calorie intake.

In addition, fried foods can also raise cholesterol levels. It can contain trans fats which are capable of changing the chemical structure of fats to an extent that the body finds it difficult to break down.

Adding butter to your food is also a risky choice when it comes to body weight. Just a single tablespoon contains roughly 102 calories.

Processed meats that are cured and salted tend to be high in saturated fats and calories. Sweets and sugar-sweetened beverages can also add to body weight if consumed excessively.

In May last year, a research team from The Hong Kong Baptist University published the results of their study showing that the most effective way to deal with obesity is by simply reducing food intake.

Inhibiting a hydrolytic protease called MT1-MMP was found to boost the body’s feeling of satiety, thereby helping people eat less and lose weight. Hydrolytic protease refers to a group of enzymes. The scientists concluded that drugs targeting MT1-MMP could be an effective obesity treatment.

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